נוהל הפרדת גזם

המועצה המקומית טובלת בירוק. שטחי המועצה התברכו בעצים בוגרים רבים התורמים רבות ליופי הישוב, להצללה ולרווחת התושבים. כמו כן, במועצה כשני שליש בתים פרטיים, רובם הגדול בעלי גינות פרטית הגדולות מהממוצע הארצי. העובדות הנ"ל מביאות לפינוי כמויות גזם גבוהות מאוד, למעשה כ- 43% במשקל האשפה הנאספת בקריה הינה גזם וגרוטאות, זאת לפי נתוני הטמנה רשמיים המסופקים מאתרי ההטמנה השונים.

להטמנת גזם משמעויות כלכליות וסביבתיות ניכרות. צמצום הטמנת גזם וטיפול נכון יותר בזרם אשפה זה, יוביל לחיסכון משמעותי וכן לצמצום פליטות גזי חממה ומפגעי סביבה נוספים. יתרה מזו, לשימוש ברסק כחיפוי קרקע יתרונות סביבתיים בולטים.

במועצה המקומית אנו שואפים ליצור מהלך אשר יודע לטפל בכמויות העצומות של גזם בתוך היישוב עצמו - בלי שינוע של הגזם וטיפול בו באתרים מחוץ ליישוב. מדובר במטרה שאפתנית מאוד והיא טיפול בגזם בתוך שטח בנוי. טיפול מסוג זה מהווה בשורה של ממש וימצב את טבעון כחלוצה ארצית בתחום הטפול בגזם.

לצורך מימוש מטרה זו, יצרנו התקשרות עם משאית יחידה מסוגה בארץ אשר יודעת לאסוף את הגזם, לרסק אותו ולפזרו, כל זה בשטח בנוי, בלי שבבים וברעש מכני סביר.


 

על מנת שנוכל למחזר את הגזם בתוך היישוב ולהשיב אותו לקרקע בתור חיפוי, יש לפנות ערימת גרוטאות וערימת גזם בנפרד


נוהל מתוקן: יולי 2024

ימי הוצאה:
יום א' - קרית עמל (כל הרחובות)

יום ב' - אלרואי, צל אורנים וקרית חרושת

יום ג' - טבעון-מרכז (מהצומת הראשי ועד מרכז טבעון, כולל רחובות איריס-יסמין)

יום ד' - טבעון-צפון (מכיכר העלייה-הציפורנים ועד רמת טבעון כולל)
טבעון מפת גזם24.pdf
הנחיות להוצאת הגזם:
1. יש לוודא כי הערמה מכילה אך ורק גזם- רק מה שצומח בגינתכם: ענפים, עשבים, דשא ועלים. כל להוציא כל אשפה שהיא- שאריות צנרת, פלסטיק, שקיות, גומיות וכיוצא באלו. אין להניח אבנים, קרמיקה או פסולת בניין בשום אופן בערמה.
2. עלים יש להוציא אך ורק בתוך שקיות/ באלות או ארגזי קרטון- תכולת העלים תרוקן על ידי צוות הפינוי למשאית, כלי הקיבולת יונחו סמוך לגדר.
3. מקמו את הערמה במרחק של לפחות 20 ס"מ מהגדר, או מכל דבר שעשוי להיפגע מהחובק של המשאית.
4.  גודל הערמה לא תעלה על כמות של שתי שקיות ביגים.
5. ודאו שהערמה לא מונחת על צינורות, כבלים או שעוני מים.
6. אין למקם את הערמה מתחת לגג או לכבל תקשורת נמוך.
7. אם אתם מעוניינים לקבל רסק גזם לגינתכם, מוזמנים לפנות למספר 04-9537174 או למייל [email protected].   רסק הגזם מוחזר לישוב כחלק מתפיסת המחזור היישובית ותוכלי לקבל אותו ללא עלות.
8. נא יידעו את הגננים אשר עובדים אצלכם בדבר אופן פינוי הגזם- אתם.ן אחראים לעבודתם ולאופן הוצאת הגזם.

* ערימות גזם עם פסולת, אבנים או אדמה לא יאספו

בתודה מראש על שיתוף הפעולה